Wiskunde op woensdagnamiddagMaar liefst 93 leerlingen uit tweede en derde graad aso en tso offerden hun vrije namiddag op en waagden hun kans om door te stoten naar de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade.

6TW bezoekt Odisee-hogeschoolDe leerlingen van 6TW trokken vandaag naar Odisee voor verschillende workshops. Ze hebben onder andere DNA gesplitst, de hoeveelheid cafeïne in cola bepaald en het alcoholpercentage van bier onderzocht.

Olympos in EekloDe leerlingen van het eerste jaar Latijn kregen deze week een workshop mythologie van oud-leraar Marc Georges.

Voorstelling thuiszorgbedrijf 'De Warme Hand'De leerlingen van 7bso presenteerden vandaag hun thuiszorgbedrijf 'De Warme Hand' aan hun klanten. De voorbereiding van dit bedrijfje werd volledig opgenomen in de vakken PAV en OLV.

Rode NeuzenweekVrijdag 22 november vond de apotheose van onze Rode Neuzenweek plaats in de stampvolle polyvalente zaal. Gedurende een hele week konden de leerlingen hun leerkrachten uitdagen. Elke geslaagde uitdaging leverde geld op voor acties en initiatieven die het welzijn van jongeren op onze school zullen ten goede komen. Uiteindelijk werd zo een bedrag van 5122 € verzameld. In alle opzichten: een groot succes!

5G (We-Wi) presenteert: Phi-dag !In het kader van het project Wiskunde maakten de leerlingen van 5G (We-Wi) een werk rond het getal phi en de rij van Fibonacci. Ze onderzochten het getal phi in het menselijk lichaam, in de architectuur, in fotografie en kunst, en in de natuur. Vrijdag 22 november, bij het krieken van de dag (8u15!)  presenteerden zij hun werk aan geïnteresseerde ouders. Het resultaat: enthousiaste  leerlingen, trotse ouders en een fiere leraar die er op deze unieke manier in slaagt zijn leerlingen de schoonheid van de wiskunde te leren kennen. Als afsluiter kon iedereen bijpraten bij een tas koffie en een stukje Phi-taart.
5 Grootkeuken op stage in GriekenlandDe voorbije twee weken waren de leerlingen van het 5de jaar Grootkeuken in Griekenland op buitenlandse stage. Op het goedgevulde programma: stage Arte Sabroso, workshops met verschillende chefs bij Mathimata Mageirikis, olijftasting bij Yoleni's, verkenning van Athene,
wijntour en -tasting in wijngaard Skouras en een rondleiding in Halva bedrijf.

DEAR - literair ontbijtLezen stimuleren bij de leerlingen, daar hebben wij een DEAR-team voor. Op woensdag 20 november organiseerde DEAR (Drop Everything And Read) een literair ontbijt in het kader van de voorleesweek. Er namen en vijftigtal leerlingen en leerkrachten deel die speciaal vroeger naar school afzakten. Daarmee was het ontbijt volzet. Voor herhaling vatbaar!

Leerlingenraad ASO in het Vlaams ParlementDe leerlingenraad aso is op 15 november vandaag aanwezig in het Vlaams Parlement om na te denken over het onderwijs. Ze overleggen er met andere scholen en gaan in gesprek met o.a. Lieven Boeve en minister Ben Weyts.