Buurtpolitie-acteurs geven EHBO-cursusOp maandag 14 januari kwam EHBO Vlaanderen een cursus geven aan alle 4dejaars. Naast de praktische oefeningen kregen de leerlingen ook een theoretische uitleg. Die is doorspekt met waargebeurde situaties en leerde de leerlingen hoe je best reageert in noodsituaties.
Bij de EHBO-lesgevers van dienst waren ook Tom en Robin van de populaire reeks De Buurtpolitie. Zij figureren ook in de het promotiefilmpje dat EHBO Vlaanderen op onze school opnam. Over de middag maakten de VTM-agenten ook even tijd voor een 'meet & greet' met de leerlingen van de middenschool.

KerstontbijtOp vrijdag 21 december schoven 1.100 leerlingen van de bso- en tso-school van College ten Doorn aan voor een mega kerstontbijt. Vanaf 8.30 u. ontbeten de jongeren gezamenlijk in open lucht op het nieuwe Wilgenplein aan gebouw Zuidmoer voor het goede doel. Dankzij een aantal gulle sponsors kon een lekker en gezond ontbijt aangeboden worden. De opbrengst van het ontbijt gaat naar drie organisaties, waarmee de school een nauwe band heeft: wijkcentrum De Kring, de afdeling voor dementerenden van het woon- en zorgcentrum Avondzegen en het eigen sociaal fonds van de school, dat leerlingen van College ten Doorn ondersteunt die het financieel moeilijk hebben.   Er waren ook een aantal randactiviteiten mee te pikken. Tijdens het ontbijt konden de leerlingen immers genieten van muziek via onze DJ Jurgen en van allerlei workshops. Er werden kerstkaarten geschreven voor de bejaarden van Eeklo, kerstwensen uitgewisseld, er was een stand van Amnesty International en een leuke kerstfotobooth, die tal van leuke kiekjes opleverde. De gesponsorde kerstbomen en de sfeervolle vuurkorven maakten de kerstsfeer compleet. De tweede editie van het kerstontbijt op College ten Doorn was alvast geslaagd!PhotoboothTijdens het kerstontbijt kon iedereen die dat wilde zich laten fotograferen in een Photobooth. Dat leverde mooie kiekjes op!

Gewoon en buitengewoon werken samenEind november stonden in de polyvalente zaal van College ten Doorn een heel pak bekende en minder bekende artiesten op het podium. Uitschieters Sam Gooris en vier deelnemers aan The Voice Kids traden er op voor Replay Wednesday. Dat is een project van de Humane Wetenschappen. Leerlingen van het 5de en 6de jaar Humane Wetenschappen werken samen met 12 collega’s van het buitengewoon secundair onderwijs uit Ten Dries in Landegem. De jongeren van Ten Dries hebben allemaal mentale en fysieke beperkingen. Maar dat hield de groep niet tegen om voor de duur van dit schooljaar een heus evenementenbureau op poten te zetten waarmee ze onder meer samen het optreden organiseerden.
Gulden SnedeOp vrijdag 23 november stelden de 19 leerlingen van het 5de jaar Wiskunde hun eindwerk rond de gulden snede voor aan elkaar en aan een aanzienlijke groep ouders. Die laatsten waren erg benieuwd om dochter- of zoonlief eens aan het werk te zien tijdens hun presentatie. 
Het was alweer een geslaagde editie en de Phi-koekjes en dito taart achteraf smaakten naar nog...
 
Chemie OlympiadeIn november namen 25 leerlingen van de aso- en tso-school deel aan de 36ste editie van de Vlaamse Chemie Olympiade. Dat is een wedstrijd waarin leerlingen van de derde graad theoretische vragen en praktische oefeningen over chemie voorgeschoteld krijgen. Vier leerlingen van College ten Doorn gaan door naar de tweede ronde. Ook de andere leerlingen zetten een mooie prestatie neer. Het Vlaams gemiddelde lag tijdens de voorronde dit jaar op 55,84% en maar liefst 72% van de leerlingen van de school scoort boven dat gemiddelde.
Drop everything and read12 november was DEAR-dag op school. Om 14 uur stipt loeiden sirenes en alarmen en lieten de leerlingen alles vallen om hun leesboek boven te halen. ‘Drop everything and read’ is immers heel letterlijk te nemen. Een kwartier lang konden leerlingen over heel de school iets doen wat de meesten naar verluidt niet meer zo frequent doen: een boek lezen. Voor wie geen boek meehad, was er een andere leesactiviteit voorzien. Verspreid over de school waren er voorleessessies waar leerlingen konden bij aansluiten. In het Pergolagebouw deed de traphal dienst als voorleesplek.  

Onze school eet streekproductenOp donderdag 8 november kregen de leerlingen van College ten Doorn al voor de tweede keer de kans om een streekproduct aan te schaffen in het schoolrestaurant.
Cateraar Scolarest, die de maaltijden verzorgt, werkt daarvoor op vraag van de school samen met het platform ‘Mmm…eetjesland’. Die organisatie overkoepelt een aantal producenten van Meetjeslandse streekproducten.
College ten Doorn wil op die manier al het lekkers promoten dat onze streek te bieden heeft. Bovendien ondersteunt de school op die manier de filosofie van ‘de korte keten’.
Vorige maand konden leerlingen genieten van yoghurt van Hoevezuivel ’t Veldeken uit Evergem. Deze maand is het de beurt aan rijstpap van Hoevezuivel Simoenstede uit Waarschoot. Het blijft de bedoeling om elke maand opnieuw op school een streekproduct in de kijker te zetten.
Overigens loopt sinds dit schooljaar ook een samenwerking tussen het schoolrestaurant en de tuinbouwafdeling van College ten Doorn. Leerlingen van die afdeling kweken in en om hun serre diverse groenten en ze doen dat in de meeste gevallen op een biologische manier. Dit schooljaar konden de bezoekers aan het schoolrestaurant al genieten van op school gekweekte zoete aardappel, tomaten, witte en rode kool, butternut en pastinaak.

Prijs voor oefenfirmaHet 7de jaar Business Support is in november tijdens de Athenabeurs in Kortrijk met een prijs gaan lopen. Tijdens de beurs prijzen een pak oefenfirma’s uit Oost- en West-Vlaanderen hun waren aan. Die bedrijfjes worden allemaal gerund door leerlingen. College ten Doorn nam deel met twee bedrijfjes: Crumblies en BoozeTheBubble. Tijdens de beurs kwamen op gezette tijden zogenaamde “mystery shoppers” langs, die de verschillende standhouders beoordeelden. De verkopers van BoozeTheBubble kregen de prijs voor de beste verkopers.  
4bso kijkt naar de wereldVan maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober werden alle leerlingen van 4bso meegenomen om hun blik op de wereld te verruimen. Door verschillende workshops maakten ze kennis met andere culturen en met de diversiteit rondom hen. De leerlingen van OKAN (de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers) werden daar natuurlijk ook bij betrokken: zij  stelden zichzelf op een originele manier voor. Vrijdag werd de projectweek afgesloten met een gezellig wereldcafé.