SprookjesOp maandag 22 mei gingen alle vierdejaars van de aso-school sprookjes voorlezen bij de kleuters van Basisschool De Wegel. Het was een erg geslaagde ontmoeting voor zowel kleuters als vierdes.

Beloftevolle hoveniersJourie Bollé, Arne Teugels en Gillan Claeijs behaalden zilver tijdens de Finale "Beloftevolle Hovenier 2017 "
Na hun fantastische prestatie op de Belgische finale in Namen waar ze brons haalden, slepen onze studenten opnieuw een mooie (en meer dan verdiende!!) ereplaats in de wacht. Voor 2017 kijken we dus opnieuw terug op een meer dan geslaagde editie van de "Beloftevolle Hovenier". 

Dies FabulosaOp vrijdag 12 mei lieten de leerlingen van het tweede jaar Latijn ons genieten van hun moderne versies van Griekse mythen in de voorstelling DIES FABULOSA. 
Na een jaar van workshops door Jeugdtheater Larf, veel schrijven en veel repeteren was de voorstelling een wondere, moderne en meer dan geslaagde tocht doorheen de Griekse verhalen...

De Zuidmoer is openDe Zuidmoer. Zo heet het nieuwe gebouw in de Zuidmoerstraat dat College ten Doorn officieel opende in aanwezigheid van een afgeladen volle zaal genodigden. Het gebouw werd in recordtempo gebouwd op de plek waar vroeger het Sint-Vincentiuscollege stond. Er werd in pas in juni 2015 gestart met de afbraakwerken van het oude collegegebouw langsheen de Zuidmoerstraat.
Aan de naamkeuze ging een wedstrijd vooraf. Er kwamen zo’n honderd voorstellen binnen om het nieuwe schoolgebouw een naam te geven. Via een enquête koos een ruime meerderheid van het personeel van College ten Doorn uiteindelijk voor het logische “De Zuidmoer”.
Het nieuwe gebouw met de opvallende gevel biedt plaats aan de leerlingen van de derde graad van de aso-school en aan enkele projectklassen van de tso-school. Het gebouw herbergt onder meer nieuwe labo’s, een grote sporthal, een zaal voor danslessen – inclusief de obligate spiegels – en een ruim Open Leercentrum met een batterij computers. De tweede fase met de renovatie van de het “Dullaertgebouw” is inmiddels ook gestart. Als kers op de taart worden in een derde fase nog enkele oude gebouwen afgebroken en wordt de vrijgekomen omgeving heraangelegd. Deze fase krijgt een orgelpunt eind 2018 en zorgt voor de afronding van een groots bouwproject.  

InfodagVoor een zondag liep er een massa volk rond in de school op 23 april. Dat had alles te maken met de Infodag. Nieuwe leerlingen konden een pak informatie opdoen over alle mogelijke richtingen die op College ten Doorn te volgen zijn.

WaterweekTijdens de Waterweek van 3bso stonden de leerlingen enkele dagen stil bij het belang van proper water.

TalentenjachtHeel wat talentvolle leerlingen van de middenschool bestegen het podium van de Talentenshow. Zowel hun medeleerlingen en leerkrachten als familie en vrienden kregen de kans hen aan het werk te zien. Wat een talenten!

naar EstlandVan zondag 19 tot vrijdag 31 maart gingen een heel aantal leerlingen van de vijfde jaren van onze land- en tuinbouwschool op stage in Estland

naar LondenOp 18 maart vertrokken de leerlingen van 6 Marketing en Ondernemen, 7 Haarstilist en tien leerlingen van 6 Office Management en Communicatie op een 14-daagse buitenlandse stage naar Londen. Zij verblijven daar twee weken in gastgezinnen en doen stage in een Londens bedrijf. Op maandag 20 maart gingen ze allemaal aan de slag op hun stagebedrijf. 

Veel volk voor Meet & StudyOp vrijdag 17 februari vond op onze school de zogenaamde "Meet & Study" plaats.
Zo'n 170 oud-leerlingen van de aso- en de bso-tso-school kwamen vertellen over de hogere studies die ze aan het doen zijn. In totaal stelden ze zo’n 80 verschillende studierichtingen voor.
Deze ontmoeting was zeer interessant voor de laatstejaars van onze school. Het grote voordeel van zo’n activiteit is dat de laatstejaars objectieve informatie krijgen uit eerste hand. Het gaat niet om gekleurde en promotionele informatie, maar over ervaringen uit het echte leven.
De avond had dan ook veel succes: in totaal daagden 550 bezoekers op, zowel laatstejaars leerlingen als hun ouders.