Rode NeuzenweekVrijdag 22 november vond de apotheose van onze Rode Neuzenweek plaats in de stampvolle polyvalente zaal. Gedurende een hele week konden de leerlingen hun leerkrachten uitdagen. Elke geslaagde uitdaging leverde geld op voor acties en initiatieven die het welzijn van jongeren op onze school zullen ten goede komen. Uiteindelijk werd zo een bedrag van 5122 € verzameld. In alle opzichten: een groot succes!

5G (We-Wi) presenteert: Phi-dag !In het kader van het project Wiskunde maakten de leerlingen van 5G (We-Wi) een werk rond het getal phi en de rij van Fibonacci. Ze onderzochten het getal phi in het menselijk lichaam, in de architectuur, in fotografie en kunst, en in de natuur. Vrijdag 22 november, bij het krieken van de dag (8u15!)  presenteerden zij hun werk aan geïnteresseerde ouders. Het resultaat: enthousiaste  leerlingen, trotse ouders en een fiere leraar die er op deze unieke manier in slaagt zijn leerlingen de schoonheid van de wiskunde te leren kennen. Als afsluiter kon iedereen bijpraten bij een tas koffie en een stukje Phi-taart.
5 Grootkeuken op stage in GriekenlandDe voorbije twee weken waren de leerlingen van het 5de jaar Grootkeuken in Griekenland op buitenlandse stage. Op het goedgevulde programma: stage Arte Sabroso, workshops met verschillende chefs bij Mathimata Mageirikis, olijftasting bij Yoleni's, verkenning van Athene,
wijntour en -tasting in wijngaard Skouras en een rondleiding in Halva bedrijf.

DEAR - literair ontbijtLezen stimuleren bij de leerlingen, daar hebben wij een DEAR-team voor. Op woensdag 20 november organiseerde DEAR (Drop Everything And Read) een literair ontbijt in het kader van de voorleesweek. Er namen en vijftigtal leerlingen en leerkrachten deel die speciaal vroeger naar school afzakten. Daarmee was het ontbijt volzet. Voor herhaling vatbaar!

Leerlingenraad ASO in het Vlaams ParlementDe leerlingenraad aso is op 15 november vandaag aanwezig in het Vlaams Parlement om na te denken over het onderwijs. Ze overleggen er met andere scholen en gaan in gesprek met o.a. Lieven Boeve en minister Ben Weyts.

6GK op Horeca ExpoOpperste concentratie bij 6GK en chef Eddy Vanvaerenbergh. Op de Horeca Expo zullen ze 5 dagen lang koken voor de klanten van Solucious, het foodservicebedrijf van Colruyt Group.
Youca Action DayNaar aanleiding van Youca Action Day, engageerden de leerlingen van 6ASO zich om een dag te gaan werken en hun loon af te staan voor een goed doel. Met het loon dat ze die dag verdienden, 55 euro, steunden ze een jongerenproject van Trias in Guinee en twee Belgische projecten. Ze proefden van het werk in een grootkeuken, verzorgingstehuis, labo… gingen aan de slag als bouwvakker, stikster, poetshulp, winkelbediende, friturist… En, waarom niet meteen hoog genoeg mikken? Een van onze leerlingen ging prompt voor het burgermeesterschap in Ertvelde.
6OMC op stage naar MaltaDe leerlingen van 6OMC zijn van 6 tot 19 oktober op stage in Malta. Gedurende 10 werkdagen voeren ze administratieve taken uit in bedrijven uit verschillende sectoren. Elke leerling werkt in een ander bedrijf, waardoor ze hun kennis van het Engels kunnen opkrikken. Ze verblijven in kleine groepjes bij gastgezinnen en gebruiken het openbaar vervoer van en naar hun stageplaats. ’s Avonds en in het weekend snuiven ze de Maltese cultuur op of genieten ze van een zwempartij in één van de talrijke idyllische baaien. Samen met de hele groep kozen ze ervoor om ook een jeep-safari op het eiland Gozo te doen.
5OMC aan de slag bij Studio 100De leerlingen van 5OMC stonden op donderdag 3 oktober mee in voor het onthaal, de drankverkoop en de begeleiding van het publiek op de tribunes in de musical 40-45. Vooraf werden ze grondig gebriefd en nadien volgde een rondleiding achter de schermen.