Meet & StudyVrijdag 6 maart 2020 vond de jaarlijkse Meet & Study plaats in gebouw Zuidmoer. Ruim 185 oud-leerlingen stelden hun studierichting voor aan onze 5de- & 6de jaars...

Ingenieurs in spe op COLTD!Op 4 maart trokken 20 zesdejaarsstudenten van de tso- & aso-school naar de Universiteit Gent om deel te nemen aan de ingenieurscompetitie van Best Gent ingericht voor het middelbaar.
Van de dertien deelnemende teams raakten twee ploegen in de top drie.
Rune Dooms, Thomas De Naeyer (WEW8), Bren Windels (WEW6) en Xander Lippens (TW) werden tweede
Emiel Steenbeke (TW), Jens Baeke (TW) Raf De Maertelaere (TW) en Jelina Robben (TW) werden derde.

Eerste jaars duiken letterlijk in de geschiedenis!De afgelopen weken trokken de leerlingen van het eerste jaar van de middenschool naar het Provinciaal Archeocentrum in Velzeke in het kader van hun lessen geschiedenis.Ze konden er 'in de huid kruipen' van Neanderthalers, zich uitdossen als een Romeinse soldaat, een ambachtsman... Succes verzekerd!

De Helden doen het weer!Op 13 en 14 februari toonden leerlingen en leerkrachten hoeveel talent onze school in huis heeft, in alweer een wervelende show vol muziek, zang, dans, toneel... Raadpleeg voor meer info en beeldmateriaal onze facebookpagina.

Studie-uitstap naar BruggeOp donderdag 23 januari trokken de leerlingen van het 4de en 5de jaar Grieks en van het 6de jaar Latijn van de aso-school naar Brugge voor een culturele en historische uitstap met linken naar de lessen Latijn en Grieks. Zo passeerden onder andere het Rijksarchief, de rechtbank en enkel archeologische sites de revue.

Escaperoom 'De tuin van Victoria'Afgelopen week stond de escaperoom 'De Tuin Van Victoria' op onze school opgesteld. Deze escaperoom rond dementie is ontwikkeld door ANTcollectief in samenwerking met ECD-Paradox, het regionaal expertisecentrum dementie.
Meer dan 100 leerlingen uit de aso-, bso- & tso-school kregen deze week als eersten in Vlaanderen de kans om deze escaperoom te ontdekken.

Wiskunde op woensdagnamiddagMaar liefst 93 leerlingen uit tweede en derde graad aso en tso offerden hun vrije namiddag op en waagden hun kans om door te stoten naar de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade.