Oud-leerlingenbond College ten Doorn

In 1932 bestond de school O.-L.-Vrouw-ten-Doorn honderd jaar. Met veel luister werd deze verjaardag gevierd, o.a. met de oprichting van een oud-leerlingenbond. Marie Kochuyt, één van de eerste oud-leerlingen van het regentaat, was de eerste voorzitster.

Dat de bond vlug heel wat leden telde, is evident: Ten Doorn behoorde tot de grotere scholen en had een internationale uitstraling. In het internaat verbleven niet alleen veel meisjes uit West-Vlaanderen, maar ook uit Engeland, Australië, India enz. Tot het einde van de jaren ’90 bestond trouwens in Londen de Eeklo Club, die jaarlijks een reünie organiseerde voor de Engelse oud-leerlingen van Ten Doorn.

De huidige oud-leerlingenbond is geen exclusief vrouwelijke groep meer. Vanaf de jaren ’80 zaten al jongens op de schoolbanken in Ten Doorn. Door de fusie met het Sint-Vincentiuscollege en de vorming van College O.-L.-Vrouw-ten-Doorn verhoogde het aantal aanzienlijk.

Ieder jaar nodigt de oud-leerlingenbond de afgestudeerden van 25 jaar en 50 jaar voordien uit voor een jubileumfeest. Na de eucharistieviering in de kapel volgen een receptie l en een feestelijke lunch. Daarna maken velen nog een nostalgische wandeling in de tuin van de school.

Bekijk hier de foto's van de laatste editie.

Contactgegevens

Voorzitter
Frida Bastien-Vanhauwenhuyse
B.L.Pussemierstraat 172
9900 Eeklo
T 0476 66 85 16
M fridavh@skynet.be

Secretaris
Veerle Van Wijnsberge
M veerle.vanwijnsberge@coltd.be

Penningmeester
Caroline Van Hulle
M lien.vanhulle@gmail.com

Leden
Georgette Martens-Bruggeman
Ferdie Boelens
Lieve Vlaeminck-De Mey
Annie Arnaut
Lieve Anseeuw-De Vos