• Office management en communicatie

MEER INFORMATIE

Deze studierichting is sterk administratief en taalkundig georiënteerd. De ruggengraat van de opleiding wordt gevormd door het vak secretariaat, waarin ict-toepassingen belangrijk zijn. Het pakket moderne vreemde talen is uitgebreid en gevarieerd. In het 5de en 6de jaar krijg je 5 uur Frans, 4 uur Engels en 3 à 4 uur Duits, gezien de grote vraag naar degelijke talenkennis op de arbeidsmarkt. Bovendien krijg je aansluitend bij de talen zakelijke communicatie. In het vak seminaries werk je aan geïntegreerde opdrachten waarbij je de verworven vaardigheden kan oefenen en je organisatietalent kan tonen. In het 6de jaar is er een 14-daagse bedrijfsstage waarin je nog meer praktische secretariaatservaring opdoet.

Je vooropleiding kan verscheiden zijn. Je komt bij voorkeur uit de tweede graad Handel-talen tso. Volgde je de tweede graad Handel tso, dan moet je een achterstand voor Duits wegwerken. Volgde je aso, dan moet je een extra inspanning leveren voor Toegepaste informatica.

Je wordt voorbereid op een professionele bacheloropleiding, in het bijzonder op managementondersteunende studierichtingen of de lerarenopleiding. Je kan ook kiezen voor een Se-n-Se-opleiding in het studiegebied Handel.

LESSENTABEL

Leervakken5e6e
Aardrijkskunde 11
Bedrijfseconomie 12
Duits 34
Engels 44
Frans 55
Geschiedenis 11
Godsdienst 22
Lichamelijke opvoeding 22
Natuurwetenschappen 11
Nederlands 33
Ondernemend project / event management 2-
Secretariaat /stages 44**
Secretariaat clil frans 1*1*
Seminaries -1
Wiskunde 22
Zakelijke communicatie 21

* In de derde graad Office Management en Communicatie (Secretariaat-Talen) krijg je de kans om één uurtje Secretariaat in het Frans te volgen via CLIL (= Content and Language Integrated Learning). Dit is een extra troef voor elke leerling die in het hoger onderwijs een communicatieve richting wil volgen en/of in de secretariaatswereld aan de slag wil. Een goede talenkennis biedt immers veel extra mogelijkheden. In de CLIL-les ontwikkel je een grotere spreekdurf Frans aan de hand van bedrijfssituaties.

** inclusief een blokstage van 14 dagen