• Office en retail

MEER INFORMATIE

Als je interesse hebt voor de administratie van een secretariaat én de verkoop (= retail) in een winkel, is deze richting voor jou geknipt. Je leert onder begeleiding in een kantoorklas telefoneren, klanten onthalen, post en mails behandelen, typen, handelsdocumenten verwerken/klasseren en facturen verwerken in de boekhouding.
Je leert ook de basisvaardigheden van verkoop: in een winkelklas goederen ontvangen, presenteren in rekken, klanten onthalen/informeren en eenvoudige inpaktechnieken. In de loop van het schooljaar oefen je deze vaardigheden zelfs ook in een echte winkel buiten de school.

Je moet interesse hebben voor het vlot werken met de pc en voor vlot communiceren in het Nederlands, Frans en Engels in de praktijk. Naast de algemene vakken geven de vakken Office en Retail jou een brede kijk op zowel de kantoor- als de verkoopswereld.

Na de 2de graad kan je overstappen naar de 3de graad Office en logistiek (het vroegere Kantoor), waar je naast de basismodule Administratief medewerker (Office) ook de module Logistiek kan volgen.

LESSENTABEL

Leervakken3e4e
Engels 44
Frans 44
Godsdienst 22
Lichamelijke opvoeding 22
Nederlands 22
Office 77
Project 22
Project algemene vakken 66
Retail 55