• Restaurant en keuken

MEER INFORMATIE

Wie kiest voor de richting Restaurant en keuken in de tweede graad, bereidt zich voor om zaal- of keukenmedewerker te worden in een restaurant of een cateringbedrijf. De meerderheid van de leerlingen stroomt echter door naar een derde graad Restaurant en keuken of Grootkeuken. Op het einde van de tweede graad ben je in staat om onder leiding te helpen bij de voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden in het restaurant, de keuken of de grootkeuken. Je hebt praktische basiskennis
en -vaardigheden voor de restaurant- en keukensector en voor de communicatie in een restaurant verworven. Je kan werkzaamheden uitvoeren volgens de regels van hygiëne en veiligheid. Het leren gebeurt door praktijk. Je werkt in ons eigen didactisch restaurant.

Het is belangrijk dat je graag kookt en interesse hebt voor voeding in het algemeen. Je wil graag mensen verwennen door je fijne kookkunsten en je wil ze graag op een beleefde en charmante manier bedienen.
Om zeker te zijn dat je vanuit de juiste motivatie in deze richting stapt, zal je steeds een intakeproef moeten afleggen. Je neemt daarvoor zo snel mogelijk contact op met de school.

Wie slaagt voor de tweede graad Restaurant en keuken behaalt het getuigschrift van de tweede graad en voldoet aan het beroepsprofiel van zaal- en keukenmedewerker.
Een logisch vervolg op deze tweede graad is Grootkeuken. Je kan natuurlijk ook verder gaan in Restaurant en Keuken maar dat bieden wij niet meer zelf aan in de derde graad.

LESSENTABEL

Leervakken3e4e
Frans 22
Godsdienst 22
Informatica 11
Lichamelijke opvoeding 22
Plastische opvoeding 22
Project algemene vakken 66
Restaurant en keuken 1919