• Grootkeuken

MEER INFORMATIE

In deze studierichting leer je lekker en gezond koken te midden van de wonderen van de moderne kook- en keukentechnieken en dat voor een grote groep mensen. Je leert in team menugerechten bereiden en eindproducten bewaren en verdelen, rekening houdend met de regels van veiligheid, hygiëne en afvalbeleid. Op het einde van de studierichting kan je aan de slag als uitvoerend kok in instellingen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zelfbedieningsrestaurants en industriële kookfabrieken. Er worden voldoende lesuren praktijk op school uitgetrokken, evenals stages in grootkeukens van bedrijven en instellingen uit de profit en de non-profitsector.

De logische onderbouw is de tweede graad Restaurant en keuken. Maar ook een instap vanuit de tweede graad Verzorging-voeding en Sociale en technische wetenschappen zijn mogelijk. Wie echter uit een andere studierichting komt, moet wel bereid zijn achterstanden weg te werken. Je moet graag georganiseerd werken in grootkeukens waar arbeidsvoorwaarden vaak anders zijn dan in de horeca.

Na de derde graad grootkeuken behaal je het getuigschrift secundair onderwijs. Je kan tewerkgesteld worden als uitvoerend kok in diverse grootkeukens en cateringbedrijven. Je kan ook specialiseren in een zevende jaar. Dan behaal je een diploma secundair onderwijs. Bovendien beschik je dan over de nodige competenties om door te groeien in het beroep van leidinggevende kok.

LESSENTABEL

Leervakken5e6e
Frans 22
Godsdienst 22
Grootkeuken 1614
Lichamelijke opvoeding 22
Ondernemend project 22
Project algemene vakken 44
Stages 6*8**

* inclusief één blokstage van één week
** inclusief twee blokstages van één week