• Haarzorg

MEER INFORMATIE

Competentie 1: als lid van een kappersteam functioneren
De leerling leert klanten onthalen , klanten begeleiden, klanten advies geven over producten en diensten en afscheid nemen van klanten.
Competentie 2 : als lid van een kappersteam kapsels realiseren en daarbij rekening houden met de wensen van de klanten
De leerling leert de werkplek organiseren, klantadministratie uitvoeren, een behandelingsplan opstellen, de eigen werkzaamheden plannen, kapsels maken (brushing, watergolf), haren knippen, haren permanenten en haren gladmaken, haren kleuren en ontkleuren bij dames, heren en kinderen.
Competentie 3: het eigen leren mee in handen nemen
De leerling leert een opdracht individueel uitvoeren, onderzoekend leren en leert in verbondenheid met zichzelf leven.
Competentie 4: leven in verbondenheid met zichzelf, met anderen en de wereld
De leerling leert als unieke mens zijn leven mee in handen nemen. De leerling leert in verbondenheid leven met zichzelf, met anderen, met de natuur en met de samenleving. De leerling leert de evolutie en de zienswijze op lichaamsverzorging vroeger en nu bespreken.

Je kan instappen in de derde graad haarzorg als je ook de tweede graad met succes hebt doorlopen. Je moet modebewust en creatief zijn. Je moet goed met mensen kunnen omgaan want je werkt in een serviceberoep waarbij je elke dag klanten een goed gevoel moet bezorgen.

Na de derde graad behaal je het getuigschrift secundair onderwijs. Na de derde graad kan je doorstromen naar Haarstilist 3de leerjaar 3de graad waar je het attest bedrijfsbeheer kan halen zodat je je kan vestigen als zelfstandige. Je kan ook aan de slag als kapper in een kapsalon of in de verkoop.

LESSENTABEL

Leervakken5e6e
Bedrijfsbeheer -1
Frans 22
Godsdienst 2-
Haarzorg 1614
Lichamelijke opvoeding 22
Plastische opvoeding 21
Project algemene vakken 44
Stages 67*

* inclusief twee blokstages van één week