• Office en logistiek

MEER INFORMATIE

In de basismodule Office (=administratie) leer je in de kantoorklas en in het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op praktijkgerichte wijze. Je leert zelfstandig secretariële taken uitvoeren zoals onthaal, telefoneren, bijhouden van een elektronische agenda, ondersteunen van vergaderingen en evenementen, presentaties maken, gegevensbestanden aanmaken en gebruiken. Een zeer diepgaande ict-kennis is hier belangrijk. Je leert ook zelfstandig boekhoudkundige taken uitvoeren zoals het verwerken van commerciële en
financiële documenten met een professioneel boekhoudpakket.
In de module Logistiek leer je op praktijkgerichte wijze zelfstandig goederen ontvangen en opslaan in een magazijn, goederen verzendklaar maken en registreren in de voorraadadministratie. Ook hiervoor is een ver doorgedreven ict-kennis nodig.

Je volgde de 2de graad Kantoor of Handel of Handel-talen. Je hebt goede ict-kennis en voor zowel Nederlands, Frans als Engels wordt de nadruk gelegd op een vlotte beheersing van de zakelijke communicatie.

Na de 3de graad Office en logistiek behaal je een getuigschrift van het 2de leerjaar van de derde graad bso. Je kan gaan werken als administratief medewerker in een kleine of middelgrote onderneming of als magazijnwerker in een groothandel, een productiebedrijf, een distributiecentrum of een warehouse.
We raden je echter aan nog even te wachten met werken en door te stromen naar het 7e specialisatiejaar Business Support.

LESSENTABEL

Leervakken5e6e
Engels 33
Frans 43
Godsdienst 22
Lichamelijke opvoeding 22
Logistiek 44
Office 77
Ondernemend project 22
Project algemene vakken 44
Stages 47
Zakelijke communicatie nederlands 2-