• Haarstilist

MEER INFORMATIE

Competentie 1: De afgestudeerde kan in een kappersteam werken en daarin de verschillende taken en functies vervullen
De leerling leert werken in teamverband, de klantenadministratie van het salon uitvoeren, keuze maken uit het aanbod van professionele producten op de markt binnen het concept van het kapsalon en acties uitwerken.
Competentie 2: De afgestudeerde kan op een professionele manier klanten service bieden
De leerling leert de klant deskundig onthalen, modetrends herkennen en transfereren naar de praktijk in het kapsalon, kapsels maken volgens de wens van de klant en afscheid nemen van de klant.
Competentie 3: De afgestudeerde kan de werkzaamheden in het kapsalon organiseren en coördineren
De leerling leert de financiële administratie van het didactisch salon coördineren en dit te rapporteren, het voorraadbeheer van het didactisch kapsalon coördineren, de tarieven voor het kapsalon bepalen en aanpassen, de taken en diensten in het kapsalon plannen, organiseren en evalueren en leert de uitvoering van de taken en diensten coördineren.

Je kan instappen in het zevende jaar als je met succes de derde graad Haarzorg hebt doorlopen.

Je kan aan de slag als kapper in een kapsalon. Als je je attest bedrijfsbeheer hebt behaald, dan kan je ook als zelfstandig kapper starten. Een lerarenopleiding of een professionele bachelor binnen het studiegebied lichaamsverzorging behoort ook tot de mogelijkheden.

LESSENTABEL

Leervakken7e
Engels 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Ondernemend project 3
Project algemene vakken 4
Salonwerk 12
Stages 8*

* inclusief twee blokstages van twee weken